Laden activiteiten

Lezing Yolande de Lalaing

1 juli 2021 19:30 - 21:30

Lezing door Carla van den Berg over het bewogen leven van Yolande de Lalaing (ca. 1422-1497). Tijdens haar jeugd verbleef Yolande een tijd aan het Bourgondische hof van Isabella van Portugal en verhuisde, toen haar vader stadhouder werd van Holland en Zeeland naar het Binnenhof in Den Haag. Ze huwde met Reinoud II, de 9e heer van Brederode en was in het bezit van een prachtig getijdenboek. Na de dood van haar man werd ze verbannen van kasteel Batestein in Vianen, de residentie in die tijd van de Brederodes, en ging wonen in het weer half opgebouwde stamslot in Santpoort. Ze werd de laatste vrouwe van het kasteel.
Carla zal, prachtig gekleed, in haar rol als vrouwe Yolande het publiek mee terugnemen in de tijd: over Yolande’s leven, kleding, de middeleeuwse gebruiken, de familiekroniek die ze liet schrijven en haar jaren op kasteel Brederode. Ook kunt u haar bijzondere collectie Brederode-poppen bewonderen.

De lezing wordt buiten gehouden, bij regen onder de luifel, en is van 19.30 uur tot ca. 21.30 uur met een pauze. De deur is open vanaf 19.00 uur.

Entree € 10,-. Bestel vooraf kaarten voor een coronaverantwoorde toegang.

Bij een online donatie vanaf € 5,- ontvang je bij entree 3 ansichtkaarten als bedankje.

Na reservering geen bevestiging ontvangen? Kijk eerst even in je spambox. De prijzen zijn inclusief reserveringskosten en betaling via iDeal. Voor betaling met creditcard wordt € 1,- extra in rekening gebracht.

(Foto: Kees Sikkes)

Ga naar de bovenkant