Laden activiteiten

Ruïne Bewoond met Den Spiesdraegers

24 juli 2021 - 25 juli 2021

De vroegere bewoners van Kasteel Brederode komen iedere maand een weekend weer tot leven. Dit kunnen de edelen zijn, maar ook de ambachtslieden van het kasteel. Ze ontvangen de bezoekers, lopen in middeleeuwse kleding rond voor een praatje, helpen met de horeca of doen wat andere werkzaamheden, zoals handwerken of boogschieten.

Dit weekend met speciaal bezoek van Den Spiesdraegers uit 1625 met hun spiesen van wel 5 meter! Nadat Hendrik II van Brederode, de Grote Geus, het vuur had aangewakkerd voor de Tachtigjarige Oorlog nam na zijn dood Willem van Oranje het stokje van hem over tot hij vermoord werd. Hoe Willem’s moordenaar gemarteld werd kun je lezen bij de Marteltentoonstelling. Den Spiesdraegers 1625 strijden door en roepen jong en oud op om zich aan te sluiten bij het leger van de Prins van Oranje. De geus Nanning Onbevreescht vertelt over zijn geuzendaden en laat zijn wapenuitrusting zien. Jonge menschen die zich aansluiten krijgen dit weekend uiteraard ‘soldij’. Kenau Simonsdochter Hasselaer vertelt over het Beleg van Haarlem. Aagje de Vertelster zorgt er voor dat de herinnering aan Hendrik de Grote Geus voort zal leven.

Beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

M.m.v. leden van re-enactment vereniging Den Spiesdraegers 1625.

Reserveer je ticket met tijdslot voor een Coronaverantwoorde toegang. Na reservering geen bevestiging ontvangen? Kijk eerst even in je spambox.

Entree € 6,-
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 5,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Bij een online donatie vanaf € 5,- ontvang je bij entree 3 ansichtkaarten als bedankje.

De prijzen zijn inclusief Playmobiltentoonstelling, reserveringskosten en betaling via iDeal.
Voor betaling met creditcard wordt € 1,- extra in rekening gebracht.

(foto: aangeleverd door Den Spiesdraegers 1625)

 

Ruïne Bewoond wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ga naar de bovenkant