Laden activiteiten

Ruïne Bewoond met Kruisridders

28 augustus 2021 - 29 augustus 2021

De vroegere bewoners van Kasteel Brederode komen iedere maand een weekend weer tot leven. Dit kunnen de edelen zijn, maar ook de ambachtslieden van het kasteel en deze keer tevens de Kruisridders van de Duitse Orde Gemerthe. Ze ontvangen de bezoekers, lopen in middeleeuwse kleding rond voor een praatje, helpen met de horeca of doen wat andere werkzaamheden, zoals handwerken of boogschieten.

Dit weekend zullen de kruisridders van de Duitse Orde Gemerthe hun kamp opslaan bij de Ruïne en de bezoekers vertellen over hun geschiedenis in Gemert, Noord-Brabant, ooit een vrije heerlijkheid. De Heren van Brederode werden geen kruisridder, maar een aantal van hen wel Gulden Vliesridder. Ook over deze speciale ridderorde kom je alles te weten tijdens dit weekend. Aagje de Vertelster vertelt graag hoe de dappere mannen in een sprookje echte ridders werden van het Gulden Vlies. Kinderen die ook graag ridder willen worden kunnen de ridderslag behalen en een beloning voor het beschermen van Kasteel Brederode.

Beide dagen 11.00 tot 17.00 uur.

M.m.v. leden van re-enactmentgroep Ordo Domus Sanctae Mariae Theutonicorum Gemerth.

Reserveer je ticket met tijdslot voor een Coronaverantwoorde toegang. Na reservering geen bevestiging ontvangen? Kijk eerst even in je spambox.

Entree € 6,-
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 5,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Bij een online donatie vanaf € 5,- ontvang je bij entree 3 ansichtkaarten als bedankje.

De prijzen zijn inclusief Playmobiltentoonstelling, reserveringskosten en betaling via iDeal.
Voor betaling met creditcard wordt € 1,- extra in rekening gebracht.

(Foto’s: Marjon van der Vegt, tijdens Hollands Historisch Festijn 2019)

 

Ruïne Bewoond wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ga naar de bovenkant