Laden activiteiten

Ruïne Bewoond: de Vikingen komen!

25 september 2021 - 26 september 2021

De vroegere bewoners van Kasteel Brederode komen iedere maand een weekend weer tot leven. Dit kunnen de edelen zijn, maar ook de ambachtslieden van het kasteel. Ze ontvangen de bezoekers, lopen in middeleeuwse kleding rond voor een praatje, helpen met de horeca of doen wat andere werkzaamheden, zoals handwerken of boogschieten.

Dit weekend komen heuse Vikingen op bezoek. Viking-graaf Dirk III komt speciaal uit Vlaardingen om te vertellen dat hij de Slag bij Vlaardingen in 1018 heeft gewonnen. Zo is het graafschap Holland ontstaan. En in dit weekend komt ook onze eigen Dirk tot leven. Hij wordt in de 13e eeuw de eerste heer van Brederode. Als jongste zoon van de heer van Teylingen wil hij op een stuk breed gerooid land een kasteel bouwen om de graaf te ondersteunen bij de Strijd om Holland. Iedereen die onze Dirk een handje wil helpen met het bouwen van een kasteel kan rekenen op een beloning.

Beide dagen 11.00 tot 17.00 uur.

Reserveer je ticket met tijdslot voor een Coronaverantwoorde toegang. Na reservering geen bevestiging ontvangen? Kijk eerst even in je spambox.

Entree € 6,-
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 5,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Bij een online donatie vanaf € 5,- ontvang je bij entree 3 ansichtkaarten als bedankje.

De prijzen zijn inclusief Playmobiltentoonstelling ‘Strijd om Holland’, reserveringskosten en betaling via iDeal.
Voor betaling met creditcard wordt € 1,- extra in rekening gebracht.

(Foto: Nico te Laak)

 

Ruïne Bewoond wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ga naar de bovenkant