Laden activiteiten
Dit evenement is voorbij.

Ruïne Bewoond met Beroemde Brederodes

24 oktober 2020 - 25 oktober 2020

De vroegere bewoners van Kasteel Brederode komen dit laatste weekend van seizoen 2020 weer tot leven. Dit kunnen de ambachtslieden van het kasteel zijn. Maar ook een aantal historische Brederodes. Ridder Dirk III laat zien hoe hij zijn harnas aantrekt. Jan van Brederode is natuurlijk niet zomaar een monnik met zwaard. Hendrik II, de Grote Geus, heeft geus Nanning niet voor niets de bijnaam Onbevreesd gegeven. En Yolande de Lalaing, weduwe van Reinoud II van Brederode en onze laatste kasteelvrouwe, laat haar bijzondere poppenverzameling zien. Te gast is graaf Floris V van Holland, de leenheer van de Brederodes, die opdracht heeft gegeven tot de bouw van het kasteel, en zijn vrouw Beatrix van Vlaanderen. Zondag zijn ook Johan Wolfert van Brederode en zijn bruid Louise van Solms aanwezig.

Ze ontvangen de bezoekers, lopen in historische kleding rond voor een praatje of doen wat andere werkzaamheden, zoals handwerken of boogschieten.

Op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveer tickets voor een coronaverantwoorde toegang. Inclusief tentoonstelling ‘Onderduikers & Verdwenen Buitenplaatsen’

 

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Ga naar de bovenkant