Laden activiteiten

Slotweekend | Beroemde Brederodes

30 oktober 2021 11:00 - 17:00

De laatste Ruïne Bewoond van seizoen 2021 dit weekend!

Met beroemde Brederodes en hun adelijke vrienden. Wie waren zij, wat was hun macht en wat hebben ze betekend voor de Nederlandse geschiedenis?
Natuurlijk is onze laatste kasteelvrouwe Yolande de Lalaing aanwezig, maar ook haar broer: de ongeslagen toernooiridder Jacques de Lalaing. De arme ridder/monnik Jan en de rijke Johan Wolfert van Brederode, die aanvoerder was van het Staatse leger. Hij is zo rijk dat hij je met ‘gouden’ munt zal betalen als je ook in zijn leger gaat. Zijn eerste vrouw Anna Johanna van Nassau Siegen draagt voor het eerst de jurk die geïnspireerd is op een historisch schilderij en die dit seizoen tentoongesteld heeft gestaan in de middentoren. Voor niemand minder dan de 12e heer van Brederode, Hendrik de Grote Geus roepen we 3x Hoera! Hij begon met zijn geuzenleger de strijd tegen de Spanjaarden, die de Tachtigjarige Oorlog inluidde.
Kom kijken en luister naar hun verhalen.

Reserveer je ticket met tijdslot voor een Coronaverantwoorde toegang. Na reservering geen bevestiging ontvangen? Kijk eerst even in je spambox.

Entree € 7,50
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 5,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Bij een online donatie vanaf € 5,- ontvang je bij entree 3 ansichtkaarten als bedankje.

De prijzen zijn inclusief tentoonstelling, reserveringskosten en betaling via iDeal.
Voor betaling met creditcard wordt € 1,- extra in rekening gebracht.

(Foto: Lucy de Pagter)

 

Ruïne Bewoond wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ga naar de bovenkant