Laden activiteiten
Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling ‘Onderduikers & Verdwenen Buitenplaatsen’

30 september 2020 - 28 oktober 2020

Deze tentoonstelling over Brederode, Onderduikers en Verdwenen Buitenplaatsen laat met bijzondere maquettes de jonge geschiedenis van Brederode en de omgeving zien.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de heer M. van Dijk tijdens zijn onderduikperiode in Delft een prachtige maquette gemaakt van kasteel Brederode in welstand. Speciaal voor deze tentoonstelling krijgt de Ruïne deze maquette in bruikleen van museum Museon in Den Haag.
Ook waren er Joodse onderduikers op de Ruïne zelf. De tentoonstelling vertelt ook hun verhaal.
Om de maquette van de Ruïne staan maquettes opgesteld van de hand van Jan Morren. Hij heeft een aantal verdwenen buitenplaatsen rond de Ruïne van Brederode op een verfijnde manier zichtbaar gemaakt, nadat zijn drie boeken gereed waren over “Velsen, Kastelen en Buitenplaatsen”. Van een drietal nog bestaande buitenplaatsen zijn enkele archeologische topvondsten te zien.
Samen met de legende van de Spanjaardsberg, de legendarische badmeester van het verdwenen zwembad Velserend en een leuke kijkspeurtocht voor kinderen is deze bijzondere tentoonstelling geschikt voor jong en oud.

De tentoonstelling is te zien op woensdag, vrijdag en in het weekend van 11.00 – 17.00 uur. En in de herfstvakantie ook op donderdag 15 oktober.

Reserveer je ticket met tijdslot voor een Coronaverantwoorde toegang. Na reservering geen bevestiging ontvangen? Kijk eerst even in je spambox.

Entree € 6,-
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 5,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Bij een donatie vanaf € 5,- ontvang je bij entree 3 ansichtkaarten als bedankje.

De prijzen zijn inclusief bezoek Ruïne, reserveringskosten en betaling via iDeal.
Voor betaling met Creditkaart wordt € 1,- extra in rekening gebracht.

 

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ga naar de bovenkant