Concerten

DatumTijdArtiest(en)
24 augustus20.30Mónica Coronado & Manito (Spaans gypsy)
1 september11.00Cigale (close harmony)
6 oktober11.00Salonorkest Cafe Noir (licht klassiek)

Spaans Gypsy Zomerconcert

Op zaterdagavond 24 augustus 2019 een Spaans Gypsy Zomerconcert door Mónica Coronado & Manito. De afgelopen jaren traden zij al eerder succesvol op bij de Ruïne van Brederode met zowel bestaand als eigen werk. Puur, vol overtuiging en emotie.

De uit Barcelona afkomstige Mónica Coronado zingt met heldere stem haar verhalen die ze verzameld en beleefd heeft in haar zwervend bestaan als muzikant. Bij sommige nummers speelt ze ook gitaar. In haar liederen worden onderwerpen als liefde, strijd, maar ook onbegrip in een warme deken gewikkeld.

De Gypsy Flamencogitarist Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Het vurige spel van hem is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Hij speelt ook andere snaarinstrumenten, waaronder de láud (Spaanse luit).

Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 12,50 (graag cash betalen). Reserveren via info@manito.biz of telefonisch 06 23259107.


Zondagconcerten

Tijdens het openingsseizoen is op iedere eerste zondag van de maand, met uitzondering van mei en augustus, een concert in de sfeervolle donjon bij het knapperend haardvuur of, bij mooi weer, buiten in de tuin. Tijd: van 11.00 tot 12.00 uur (deur open vanaf 10.30 uur). Entree € 5,-, kinderen 0-3 jaar gratis. Na afloop gaat de hoed rond voor de artiest(en). Zeker zijn van een plek? Reserveer alvast kaarten via hoenu.nl regio Haarlem.
Contactpersoon: Piet Paree, e-mail pjm.paree@quicknet.nl

Het eerstvolgende zondagconcert is op 1 september 2019: Cigale. In verband met de opbouw van de voorstelling ‘Willem van Oranje’ is dit zondagconcert binnen in de donjon.

Vocalgroup Cigale bestaat uit 6 ervaren zangers. Hun repertoire omvat een brede selectie uit de lichte muziek, van jazz tot soul en van pop tot funk, allemaal à capella uitgevoerd. De meeste arrangementen maken ze zelf, of worden voor hen op maat geschreven.
Ze genieten van prachtige muziek maken, maar willen vooral mensen in vervoering brengen, laten lachen en ontroeren. Naast alle muzikale elementen wordt ook veel aandacht besteed aan de presentatie van de liedjes. Het liefst nemen ze het publiek mee in een speciaal, vaak actueel verhaal. Een optreden van Cigale is daarom altijd een bijzondere belevenis.

Tijdens het optreden op 1 september worden arrangementen gezongen van nummers van o.a. Prince, The Eagles, 10CC, Caro Emerald en Lianne la Havas. Enkele daarvan zijn een regelrechte primeur voor het publiek. En wellicht zit er ook een spontane verrassing tussen. Je weet maar nooit!

Voor meer informatie en boekingen: www.vocalgroupcigale.nl