Ruïne van Brederode gesloten

Op dit moment is de Ruïne nog gesloten i.v.m Covid-19. Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen van de maatregelen tijdens de persconferentie d.d. 11 mei jl. onderzoeken we nu of, en zo ja, op welke manier en wanneer de Ruïne weer open kan. Informatie hierover volgt uiteraard zodra meer bekend is.

 

Als we weer open gaan moeten onze bezoekers van te voren kaarten met een tijdslot online kopen via deze website. Klik hiervoor in het menu op ‘Tickets’. Entree is inclusief de tentoonstellingen en reserveringskosten. Zo kunnen we het aantal bezoekers veilig over de dag verspreiden.
We hebben goede ventilatie, want een deel van de ruïne is buiten en binnen hebben we geen glas in de ramen en, zoals dat hoort bij een ruïne, ontbreekt er her en der een dak.
En we vragen u om een mondkapje te dragen in de binnenruimtes.
Daarnaast zullen er ook andere maatregelen van kracht zijn, zie hiervoor o.a. ons Protocol Veilig Bezoek. En als iedereen zich daaraan houdt, wordt een bezoek aan de Ruïne van Brederode een Coronaverantwoord uitstapje.

 

Houdt bij bezoek de pijlen in de gaten en houdt 1,5m afstand.

 

Les van juf HEKS op de Ruïne / Juffrouw HEndriKS en de Vloek van de Ruïne van Brederode 
Tot en met 28 april 2020 gaf medebeheerder Angelique Schipper les tijdens de Corona-schooldagen als juf HEKS op de Ruïne van Brederode: 18 korte lessen van ca. 10 minuten over gezondheid en leren voor kinderen vanaf groep 5, hun ouders en iedereen die nieuwsgierig is. Vanaf les 9 op verschillende plekjes op de Ruïne. Terugkijken voor de lessen op juffrouwHEndriKS.nl

En Angelique is op dit moment bezig met haar tweede kinderboek ‘Juffrouw HEndriKS en de vloek van de Ruïne van Brederode’. Het eerste deel Juffrouw HEndriKS, de beuk erin, mag je gratis downloaden als e-book.