Word vrijwilliger op de Ruïne van Brederode

Vrijwilligers Ruine van Brederode

De vrijwilligers zijn het goud van de Ruïne van Brederode. Zonder hen kan deze niet open blijven voor het publiek.

Voor dit seizoen hebben we voldoende vrijwilligers. Maar voor volgend jaar kunnen we vast wel weer nieuwe collega’s verwelkomen. Mogelijke werkzaamheden:

Gastheren en gastvrouwen

We verwachten dat een vrijwilliger gemiddeld 1 dag per maand aanwezig kan zijn. Uiteraard is meer aanwezigheid zeer welkom. De diensten worden in overleg ingepland.
Werkzaamheden tijdens de dienst van gastheer of gastvrouw zijn:

  • Ontvangen van bezoekers uit binnen- en buitenland
  • Checken van e-tickets
  • Kleine horeca en (beperkte) verkoop van o.a. boeken en speelgoed
  • Geven van informatie over de Ruïne van Brederode
  • Voorkomende kleine werkzaamheden, zoals afwassen, neerzetten van spelletjes, opruimen en schoonhouden
  • Helpen bij evenementen

Lijkt het je leuk, meld je dan aan!

Liever niet, maar de diensten kunnen eventueel gesplitst worden in een ochtenddienst van 10.30 tot 14.00 uur en een middagdienst van 13.45 tot 17.30 uur. En dan gemiddeld minimaal 2 halve dagen per maand.

Jonge vrijwilligers voor de horeca

De Ruïne van Brederode zoekt jongeren van 14 tot 18 jaar voor in de weekenden, die het leuk vinden, tegen een vrijwilligersvergoeding voor jongeren, ervaring in de horeca op te doen. De werkzaamheden zijn controle van entreekaartjes, verkoop van koffie, thee, frisdrank, ijsjes, chips en koek, leegruimen/schoonmaken tafels in de theetuin, afwassen, legen van prullenbakken. De diensten vallen tussen 10.45 en 17.15 uur. De uren zullen in overleg, afhankelijk van je leeftijd en conform de arbeidstijdenwet voor jongeren, ingevuld worden. Lijkt dit je leuk? Meld je dan hier aan.

Vrijwilligers voor ‘Ruïne Bewoond’

De Ruïne van Brederode zoekt vrijwilligers die eenmaal per maand op een zaterdag en/of zondag ‘middeleeuwse bewoner’ willen zijn. In middeleeuwse kleding ontvang je de bezoekers, help je de horeca een handje en ben je op verschillende plekken aanwezig. Op het voorhof, in de theetuin of op de burcht. Met een praatje en/of daadje, bijvoorbeeld handwerken of tuinieren.
Wil je meedoen? Meld je dan hier aan.

Ruine van Brederode bewoond

Rondleiders

De Ruïne van Brederode kan ook mensen gebruiken die het leuk vinden om groepen rond te leiden, hoewel op dit moment i.v.m. Covid-19-maatregelen er geen rondleidingen zijn. In plaats daarvan staan onze rondleiders nu op vaste plekken om uitleg te geven aan bezoekers. Normaal wordt iedere zaterdag en zondag een rondleiding gegeven om 14.00 uur. Daarnaast kunnen rondleidingen op aanvraag gegeven worden op alle dagen van de week. In overleg met de rondleiders worden deze ingepland. We vragen enthousiaste mensen die interesse hebben in de geschiedenis van de Ruïne van Brederode. Kennis wordt al doende tijdens de inwerkperiode opgebouwd. Je kunt boeiend vertellen en goed met mensen omgaan. Herken je jezelf hierin? Meld je dan hier aan.

Algemeen

Het enigszins spreken van een buitenlandse taal, m.n. Engels en/of Duits, is een pré.
Werken in historische kleding mag, maar hoeft, m.u.v. ‘Ruïne Bewoond’, niet. Het werk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend: we verwachten dat als je je opgeeft ook echt komt op de dagen dat je ingedeeld staat.

Wat krijg je er voor terug?

Je helpt mee een van de eerste rijksmonumenten van Nederland met belangrijke voetsporen in de vaderlandse geschiedenis open te houden en je werkt met een leuk team vrijwilligers op een prachtige historische plek. Een paar keer per jaar een historisch getint uitstapje en/of een leuke bijeenkomst, bijvoorbeeld een Middeleeuwse BBQ.

Informatie en aanmelden vrijwilligers


Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Of heb je vragen over de verschillende vrijwilligersactiviteiten? Je kunt contact opnemen met Rob, de beheerder, via het e-mailadres info@ruinevanbrederode.nl. Bellen kan ook, van dinsdag t/m zondag tussen 9.30 – 17.00 uur: 06-12412092.

Of kom voor inspiratie eens langs tijdens openingstijden of neem een kijkje op Facebook en/of Twitter.