Word vrijwilliger op de Ruïne van Brederode

Vrijwilligers Ruine van Brederode

De vrijwilligers zijn het goud van de Ruïne van Brederode. Zonder hen kan deze niet open blijven voor het publiek.

Op dit moment werken ongeveer 70 vrijwilligers bij de Ruïne. Nieuwe vrijwilligers zijn ook altijd welkom: bijvoorbeeld voor werkzaamheden als gastvrouw/-heer, rondleider, groenonderhoud en ander klussen. Vacatures op dit moment:

  • Gastvrouwen en -heren in de weekenden
  • Rondleiders
  • Medewerker kinderfeestjes

Gastvrouwen en -heren voor de weekenden

De Ruïne van Brederode is dringend op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in het weekend bezoekers uit binnen- en buitenland te ontvangen. De werkzaamheden zijn controle/verkoop van entreekaartjes, uitleg geven over het kasteel en de familie Brederode op verschillende plekken in het kasteel of op het terrein er omheen, verkoop van koffie, thee, frisdrank, ijsjes, chips en koek en wat lichte schoonmaakwerkzaamheden, zoals afwassen. Deze taken worden per dienst in roulatie met andere aanwezige vrijwilligers en/of beheerder gedaan. De diensten zijn van ca. 10.30 tot 17.15 uur en je kan jezelf indelen. Lijkt dit je leuk? Meld je dan hier aan.

Rondleiders

De Ruïne van Brederode kan ook mensen gebruiken die het leuk vinden om groepen rond te leiden. We vragen enthousiaste mensen die interesse hebben in de geschiedenis van de Ruïne en de familie Brederode, die er gewoond heeft. Kennis wordt al doende opgebouwd. Je kunt boeiend vertellen en goed met mensen, jong en oud, omgaan. Herken je jezelf hierin? Meld je dan hier aan.

Medewerker Kinderfeestjes

In overleg en in samenwerking met de Coördinator Kinderfeestjes faciliteer je de partijtjes op de dag zelf en ben je aanwezig voor eventuele vragen. De begeleiding van de kinderen tijdens het feestje wordt door (groot-)ouders / verzorgers zelf gedaan. De kinderfeestjes vinden plaats op woensdag- en/of vrijdagmiddag. Zie voor meer informatie over de kinderfeestjes op deze pagina.
Is dit iets voor jou en heb je tijd hiervoor? Meld je dan hier aan.

Algemeen

Het enigszins spreken van een buitenlandse taal, m.n. Engels en/of Duits, is een pré.
Werken in historische kleding mag, maar hoeft, m.u.v. ‘Ruïne Bewoond-weekenden’, niet. Het werk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend: we verwachten dat als je je opgeeft ook echt komt op de dagen dat je ingedeeld staat.

Wat krijg je er voor terug?

Je helpt mee een van de eerste rijksmonumenten van Nederland met belangrijke voetsporen in de vaderlandse geschiedenis open te houden en je werkt met een leuk team vrijwilligers op een prachtige historische plek. Een paar keer per jaar een historisch getint uitstapje en/of een leuke bijeenkomst, bijvoorbeeld een Middeleeuwse BBQ.

Informatie en aanmelden vrijwilligers


Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Of heb je vragen over de verschillende vrijwilligersactiviteiten? Je kunt contact opnemen viahet e-mailadres info@ruinevanbrederode.nl.

Of kom voor inspiratie eens langs tijdens openingstijden.