Bezoekersinformatie

Openingstijden

De heerlijkheid/ ruïne van Brederode is gesloten tot 1 maart 2024.

Neem voor rondleidingen op verzoek, huwelijken, fotoshoots, eigen activiteiten en locatieverhuur voor seizoen 2023 contact op per email zie Contact.

Toegangsprijzen 2023

Prijzen voor reguliere toegang:

Entree € 6,00
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 4,00
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Voor rondleidingen, Ruïne Bewoond-weekenden, tentoonstellingen, concerten en evenementen kunnen aangepaste prijzen gelden. Dit staat vermeld bij betreffende activiteit/evenement.

Gratis parkeren op het naastgelegen parkeerterrein. Fietsenstalling bij de ingang.

Honden zijn -mits aangelijnd- ook welkom.

Pinnen (Maestro) is mogelijk. We accepteren geen creditcards, alleen voor betaling van de tickets middels het online reserveringssysteem.

De Museumjaarkaart is helaas niet geldig voor de Ruïne van Brederode.

Bereikbaarheid

De Ruïne van Brederode bevindt zich op de Velserenderlaan 2, 2082 LA  Santpoort-Zuid en ligt aan het Nationaal Park Zuid-Kennemerland met prachtige wandel- en fietsroutes. Ooit was dit gebied eigendom van de machtige Heren van Brederode.

Route via de A9 vanuit de richting Amsterdam en Utrecht klik hier.
Route via de A9 vanuit de richting Beverwijk en Alkmaar klik hier.
Route vanuit de richting Hillegom, Heemstede en Haarlem klik hier.

Openbaar Vervoer
De Ruïne is met de trein uitstekend bereikbaar. Zie www.ov9292.nl halte Santpoort-Zuid. Na ca. 10 minuten lopen ben je bij de Ruïne.

Buurtbus 481, halte ‘Anna van Saksenlaan’ op ca. 2 minuten lopen (niet op zon- en feestdagen). Zie www.connexxion.nl

Helaas is de Ruïne zelf slecht toegankelijk voor rollator-/rolstoelgebruikers. De Theetuin is, met wat hulp, wel voor hen toegankelijk.

Fotografie, Film & drones

Foto-/filmshoots en drones zijn alleen toegestaan na afspraak. Respecteer de veiligheid en privacy van onze bezoekers, vrijwilligers, die er, ook buiten openingstijden, werken en de beheerder die er ook woont. Aanvragen kunnen worden gedaan via e-mail, zie de contactpagina. Aanvragen via andere media, zoals WhatsApp of Messenger, worden niet in behandeling genomen.

Overnachten op een landgoed of in een kasteel

Wil je je bezoek combineren met een overnachting op een historisch landgoed of in een kasteel?

Geniet van stijlvol overnachten op Landgoed Duin & Kruidberg met een aantrekkelijk arrangement inclusief een dag met fiets tot uw beschikking.
Het landgoed ligt op nog geen tien minuten fietsen van de Ruïne van Brederode.

Eenvoudig overnachten is mogelijk in het middeleeuwse kasteel Assumburg in Heemskerk. Dit is ca. 20 minuten met de auto naar de Ruïne van Brederode en ca. een uur met openbaar vervoer. Hostel Stayokay biedt overnachtingsmogelijkheden in kasteel Assumburg die ook zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen!