Bezoekersinformatie

Openingstijden

De Ruïne van Brederode is tot en met 28 oktober geopend voor bezoekers die vooraf kaarten hebben gereserveerd met een tijdslot:

Woensdag 11:00 – 17:00 uur
Vrijdag 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag 11:00 – 17:00 uur
Zondag 11:00 – 17:00 uur

In de herfstvakantie ook op donderdag 15 oktober 2020 geopend van 11:00 – 17.00 uur.

Het terrein is op dit moment alleen toegankelijk voor bezoekers die vooraf kaarten hebben gereserveerd voor de Ruïne. De kleine horeca in de theetuin is gesloten. Wel kunt u koffie, thee, limonade en wat lekkers bij de kassa kopen om mee te nemen na uw bezoek. Wij vragen u een mondkapje te dragen in de binnenruimtes van de Ruïne.

Voor het reserveren gelieve niet te bellen of te mailen, maar gebruik te maken van ons online ticketsysteem.

Buiten de openingstijden kunnen tijdens het seizoen afspraken gemaakt worden voor rondleidingen op verzoek, huwelijken, fotoshoots, eigen activiteiten en locatieverhuur. Stuur een mail via Contact.

Aangepaste toegangsprijzen vanaf juni 2020

In verband met de COVID-19 richtlijnen is het verplicht om vooraf kaarten online te reserveren. Ook vragen wij u een mondkapje te dragen in de binnenruimtes.
De Algemene Voorwaarden vindt u hier.

Entree € 6,00
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 5,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Deze prijzen zijn inclusief reserveringskosten en toegang tot de extra tentoonstellingen en activiteiten die op de ruïne worden georganiseerd, tenzij uitdrukkelijk anders wordt vermeld. Om te voldoen aan de COVID-19 richtlijnen van het RIVM dient u vooraf te reserveren en er is een route uitgezet om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Zie protocol Veilig Bezoek.

Voor rondleidingen, Ruïne Bewoond-weekenden, tentoonstellingen en evenementen kunnen aangepaste prijzen gelden.

Gratis parkeren op het naastgelegen parkeerterrein.

Honden zijn -mits aangelijnd- ook welkom.

Pinnen (Maestro) is mogelijk. We accepteren geen creditcards, alleen voor betaling van de tickets middels het reserveringssysteem.

De Museumjaarkaart is helaas niet geldig voor de Ruïne van Brederode.

Fotografie & drones

Fotoshoots en drones zijn alleen toegestaan na afspraak. Respecteer de veiligheid en privacy van onze bezoekers, vrijwilligers, die er, ook buiten openingstijden, werken en de beheerders die er ook wonen.

Bereikbaarheid

De Ruïne van Brederode bevindt zich op de Velserenderlaan 2, 2082 LA  Santpoort-Zuid en ligt aan het Nationaal Park Zuid-Kennemerland met prachtige wandel- en fietsroutes. Ooit was dit gebied eigendom van de machtige Heren van Brederode.

Route via de A9 vanuit de richting Amsterdam en Utrecht klik hier.
Route via de A9 vanuit de richting Beverwijk en Alkmaar klik hier.
Route vanuit de richting Hillegom, Heemstede en Haarlem klik hier.

Openbaar Vervoer
Houd rekening met de Corona-maatregelen! Mondkapje is verplicht.
De Ruïne is met de trein uitstekend bereikbaar. Zie www.ov9292.nl halte Santpoort-Zuid. Na ca. 10 minuten lopen ben je bij de Ruïne.

Buurtbus 481 rijdt i.v.m. corona tijdelijk niet. In plaats daarvan rijdt op afroep een buurttaxi de route. Aanmelden uiterlijk één uur vooraf via 088 3394800  (halte ‘Anna van Saksenlaan’, niet op zon- en feestdagen). Zie www.connexxion.nl

Helaas is de Ruïne zelf slecht toegankelijk voor rollator-/rolstoelgebruikers. De Theetuin is, met wat hulp, wel voor hen toegankelijk.

Overnachten Kasteel Assumburg

Wil je je bezoek combineren met een overnachting in een middeleeuws kasteel? Hostel Stayoke biedt overnachtingsmogelijkheden in het kasteel Assumburg in Heemskerk.