Ruïne van Brederode

Ontdek de  geschiedenis van het kasteel en de Heren van Brederode.

Word erfgoedvrijwilliger bij de Heerlijkheid Brederode

With the Internet spreading linke wildfire and reaching every part of our daily life, more and more traffic is directed to websites in search for information.

“You show your worth, by what you seek”- Rumi

 

De vrijwilligers geven geven de Kasteelruine haar ziel, verbinden het fysieke uit het verleden met de mens in het hier en nu. Help mee als vrijwilliger en bouw aan een sociale groene plek voor een gemeenschap die het strijdperk van verschil overstijgt.

De Stichting Heerlijkheid Brederode draagt er, samen met de beheerder, zorg voor dat voor bezoekers de geschiedenis tot leven wordt gebracht en de ruïne in stand gehouden wordt. Om dit mogelijk te maken zijn vrijwilligers nodig. Daarbij zoeken we bij voorkeur naar vrijwilligers die het leuk vinden om wekelijks langs te komen, maar uiteindelijk telt elke bijdrage. Wij zijn voor het seizoen 2024 specifiek op zoek naar:

 

Gastvrouwen/ -heren:

Je bent ons gezicht, en verbind mensen 

Een gastvrije vrijwilliger die tijdens  bezoekersdagen en evenementen (schoolbezoeken, concerten, e.d.) bezoekers en deelnemers een kaartje verkoopt, een praatje maakt en mensen uitleg geeft over de Kasteelruïne. Vind je het ook leuk om in de ondersteunende horeca te helpen, dan kan dat ook.

We krijgen veel internationale gasten, het is daarom fijn als de vrijwilliger de Engelse taal redelijk beheerst.

Verhalenvertellers:

Jij bent onze stem en geeft betekenisvolle verhalen door.

Vind je verhalen uit het verleden interessant? Wil je graag de geschiedenis doorgeven aan een volgende generaties? Een vrijwilliger krijgt een interne opleiding voordat hij/ zij aan de slag gaat als verhalenverteller, daarom is detailkennis over de geschiedenis geen vereiste, wel is het fijn als je een brede algemene historische kennis hebt zodat je verhalen kan plaatsen.

De vrijwilliger beheerst de Engelse taal redelijk.

Groenmedewerkers/ handyman (m/v) 

Jij geeft de Heerlijkheid haar groene hart.

 Vind je het fijn om in het groen aan de slag te gaan? We hebben genoeg buitenruimte op de Heerlijkheid. Daarbij kan je denken aan het groenbeheer (maaien, snoeien, ruimen) maar ook het ontwikkelen en onderhouden van onze historische moestuin. Vind je het leuk om dingen te repareren dan hebben we ook voor jou genoeg te doen, denk daarbij aan technisch onderhoud (reparaties, aanpassingen). Wil je in een rustige groene plek op je eigentempo iets bijdragen? Iedereen is welkom, en elke  (hoe bescheiden) bijdrage telt.

 

Specialisten

Een vrijwilliger met kennis van en liefst ook werkervaring met:

  • Websitebeheer en -onderhoud
  • Social media, promotie
  • Fondsenwerving

Heb je interesse of wil je eens komen kijken of vrijwilligerswerk op de ruïne van Brederode iets voor jou is stuur dan een bericht naar info@ruinevanbrerode.nl